Celer

Celer

Bulvový celer používáme v kuchyni syrový do salátů či pomazánek, tato kombinace je častá například ve francouzské kuchyni. Vařený celer nesmí chybět v masových polévkách, omáčkách, můžeme ho i smažit jako řízky, zapékat se sýrem, dobrý je i naložený ve sladkokyselé nálevu.

Naťový celer – poslouží jako zelenina i koření zároveň

Řapíkatý celer - Tato varieta celeru je oblíbená v zemích západní a jižní Evropy i v Americe, kde nepěstují celer bulvový. Užitkovou částí jsou široké, křehké, dužnaté řapíky listů velmi jemné a zajímavé chuti a vůně. Lépe se mu daří v teplejším klimatu, na výživu je stejně náročný jako celer bulvový.

Komentáře: 0
Přečteno: 2235
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print




Tematické vyhledávání

Monini Olive Oil Evian Water Margaux

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE