Cibule

Cibule

Cibule - patří mezi základní druhy koření, bez kterých se v kuchyni nelze obejít.

Cibile obsahu ředu důležitých vitamínů a minerálů a jejich solí např.
síru, fosfor, vápník, železo, zinek, mangan, jód, sodík, draslík, magnesium, vápník, provitamín A, dále
vitamíny B1, B2, B3 a vitamín C.

Cibule je výživná, dodává minerály, všeobecně stimuluje, vyvažuje činnost žláz. Také napomáhá odbourávání tuků. Cibule se používá velmi často také jako afrodisiakum.
Cibule obecná pochází ze západní Asie - z Afganistánu, Pákistánu, a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Vedle chleba byla cibule hlavní potravou dělníků při stavbě egyptských pyramid.

Komentáře: 0
Přečteno: 1488
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print




Tematické vyhledávání

Monini Olive Oil Evian Water Margaux

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE