Grilování

Mezi další hojně využívané přípravy jídla patří grilování, kdy se využívá přímé teplo např. oheň. Ke grilování se tak nejčastěji využívá venkovního grilu (jídlo je připravováno na přímém ohni) nebo grilovací pánve, která vyvýšenými boky napodobuje venkovní gril nebo ploché pánve zahřívané zespoda. Přímé teplo může vystavit surovinu i teplotám vyšším než 260°, čímž získá maso výraznou vůni a chuť. Grilování je také považováno za zdravou formu vaření na oleji. Zároveň se doporučuje nakrájet maso na tenčí kousky, aby bylo zajištěno dostatečné propečení. Pro zvýraznění chuti je možné naložit maso i den předem do připravené marinády z koření a oleje podle chuti kuchaře.

Komentáře: 0
Přečteno: 1518
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print




Tematické vyhledávání

Monini Olive Oil Evian Water Margaux

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE