Jak filetovat pstruha duhového

Jak filetovat pstruha duhového

Komentáře: 2
Přečteno: 14199
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print




Ivan November 21, 201011:49 PM Registered user

Návod na filetování velkých mořských ryb je možné vidět často, ale konečně se někdo zaměřil i na "malé" sladkovodní ryby. U nich už to chce trochu zkušenosti a ne každý se do předvádění pustí.
Zajímal by mne ale Váš názor na čerstvost ryb. Většina supermarketů se chlubí, že nabízí "čerstvé" ryby. Ryby sice leží na ledu, ale mnohdy možná i celý den. Neměly by být při delším skladování na prodejně zakryté ledem i ze shora?
Nedávno jsem koupil v jednom specializovaném marketu makrelu. Perfektně ji zabalili a zalepili do obalu který udržuje teplotu, ale měl jsem možnost si ji prohlédnout až doma. Uvnitř ryby trčely z boků obnažené žeberní kosti. Je to u čerstvé ryby v normální? V marketu mi následně na můj dotaz odpověděli, že je to v naprostém pořádku. Děkuji za odpověď.

RomanPaulus November 22, 201010:16 PM Registered user

Dobrý den Ivane,
děkuji za Vaší zajímavou otázku. V prvé řadě bych se vždy snažil si koupit pstruha živého, na rozdíl od mořských ryb, je živý pstruh celkem běžně k dostání.
Pokud Vám někdo tvrdí že "čouhající kosti" jsou normální tak věřte, že je to normální pouze u ryb které nejsou čerstvé. Naopak to, že kosti drží v mase ryby jako přibité, je jeden ze znaků, jak se čerstvá ryba pozná.
Další pomůcky jak čerstvou rybu poznat, jsou sytě rudá žábra, čiré oči, elastické maso při stlačení prstem.
Hlavně, ale ryba musí příjemně vonět, pokud jste na pochybách o čerstvosti a nebo zápachu, nikdy rybu nekupujte.
Přeji hezký den a těším se na další dotazy.
Roman

Tematické vyhledávání

Monini Olive Oil Evian Water Margaux

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE