Zrání, bourání a selata
V dnešním blogu Vám popíšeme proces zrání a bourání. Nakonec přidáme několik fotek letošních selátek z biofarmy Sasov, která máme také v distribuci.
Proč je zrání důležité?
Vařit, nebo nevařit žraločí ploutve??
Na mé studijní cestě po Spojených arabských emirátech, jsem se více méně náhodně ocitl uprostřed etické pře. Je správné, nebo není správné podávat polévku ze žraločích ploutví?Pro méně zasvěcené, se jedná o pokrm na jehož přípravu se používají ploutve žraloků, které jsou hned po chycení živému žraloku uříznuty.
Telátka
Vážení čtenáři, v našem blogu Vám ukážeme život a provoz na ekofarmě a budeme se Vám snažit přiblížit, jakým způsobem vznikají kvalitní české suroviny pro dobrou kuchyni.
Jak se vaří v televizi?
Příští týden, mě opětovně čeká natáčení krátkých televizních receptů pro televizi Nova a její pořad Tescoma s chutí.
Kdy utíkat a kdy neutíkat od stolu
Už ani nevím jak často jsem již zažil situaci, kdy jsem právě na talíř nalil poslední kapku omáčky, hotové jídlo posílal za hosty a zrovna v ten okamžik mi kolega číšník z dálky říká „host právě odešel“.Myslím že nenajdu žádného z kolegů kuchařů, který by nikdy nezažil, frustraci při výdeji jídla o které právě mluvím.
Fenomén zvaný ryba dne
Prostě mi to nedá, abych jeden z mých článků nevěnoval jídlu, které je u našich hostů nejoblíbenější. Nejedná se totiž o žádný 1 pokrm, ale o rybu dne. Co se za tím skrývá? Již od doby mého předchůdce Jiřího Štifta (za což mu tímto děkuji) se v obou našich restauracích každý den podává čerstvá ryba, přirozeně čerstvá.
Moje první "VIP" soukromá akce
Tento pátek jsem měl tu možnost připravovat pro 10 lidí z váženějších brněnských rodin večeři.O tom že něco takového vůbec vznikne jsem se dozvěděl poměrne pozdě a to pouze dva dny před slavnostní večeří,ale myslím si že na výsledném menu to poznat nebylo.Dostal jsem poměrně lehké a pro každého kuchaře asi nejpříjemnější zadání a to v podobě téměř neomezeného finančního rozpočtu a s možností vymyslet si jakákoliv jídla mě napadne.Díky několika radám a pomoci p.Pospíšila jsem si nachystal menu poskládané ze 4 chodů.
Silvestrovský kurz vařený byl jeden z nejlepších
Minulý týden jsme s našimi žáky vařili silvestrovské kanapky. Vím, že samochvála smrdí, ale nemůžu jinak nežli tento kurz hodnotit jako jeden z nejlepších, který jsem za skoro dva a půl roku v Alcronu zažil.
Na fotkách tři kanapky na našeho kurzu minulý týden
Český kapr 2010
Tento víkend jsem měl tu čest být porotcem v soutěži Český kapr, která se konala v hotelu Zvíkov na Zvíkovském podhradí. Již pátý ročník soutěže byl skvěle organizován Šumavskou pobočkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC).
Jaký byl kurz francouzské kuchyně
Nedá mi abych, nezmínil náš poslední kurz vaření, ve čtyřech hodinách jsme spolu s našimi žáky prošli několik pokrmů z klasické francouzské kuchyně.
Začali jsme přípravou artyčoků, čištěním, vařením a následně dalším zpracováním. Poté co jsme si uvařili artyčokové ragú, složené z kořenové zeleniny, česneku, bylinek a sušených rajčat, jsme jako doplněk, orestovali žabí stehýnka.
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE
- Ahoj.
Dlouhodobe zastavam
8 years 22 weeks ago - Můžu nechat pupek odležet i
9 years 18 weeks ago - Dobrý den,byl bych rád shlédl
9 years 20 weeks ago - Je výborná zkusila jsem
9 years 38 weeks ago - Diky za prispevek,
urcite
9 years 42 weeks ago - Dobrý den Michale,
Posílám
9 years 43 weeks ago - Myslím že klíčové je to, že
9 years 43 weeks ago - Zdravím Jirko,
Vaše potíže se
9 years 43 weeks ago - Dobrý den Petře,
Pokud mate
9 years 43 weeks ago - Dobrý den Pepo,
má m
9 years 45 weeks ago