Telátka
Vážení čtenáři, v našem blogu Vám ukážeme život a provoz na ekofarmě a budeme se Vám snažit přiblížit, jakým způsobem vznikají kvalitní české suroviny pro dobrou kuchyni.
Silvestrovský kurz vařený byl jeden z nejlepších
Minulý týden jsme s našimi žáky vařili silvestrovské kanapky. Vím, že samochvála smrdí, ale nemůžu jinak nežli tento kurz hodnotit jako jeden z nejlepších, který jsem za skoro dva a půl roku v Alcronu zažil.
Na fotkách tři kanapky na našeho kurzu minulý týden
Jaký byl kurz francouzské kuchyně
Nedá mi abych, nezmínil náš poslední kurz vaření, ve čtyřech hodinách jsme spolu s našimi žáky prošli několik pokrmů z klasické francouzské kuchyně.
Začali jsme přípravou artyčoků, čištěním, vařením a následně dalším zpracováním. Poté co jsme si uvařili artyčokové ragú, složené z kořenové zeleniny, česneku, bylinek a sušených rajčat, jsme jako doplněk, orestovali žabí stehýnka.
Jak se vaří 3 hvězdy Michelin
Až si budu úplně jistý, jak zodpovědět tuto otázku bude se mi také snadněji věřit, že pro naši restauraci Alcron jednou hvězdičku získáme. Nicméně jsem již navštívil několik hvězdičkových restaurací, jako host v kuchyni a také jako host v restauraci samotné.
A proto jsem se rozhodl stručně popsat můj zážitek z nejlepší Italské restaurace La Pergola, kde již přes 10 let vládne paradoxně německý šéfkuchař Heinz Beck.
Jak vaříme s Bontonem
Již několik týdnů mám tu milou povinnost vařit každou sobotu na vlnách rádia Bonton. Jistě není to klasické vaření v kuchyni, jedná se o vaření virtuální, ale je to skoro stejná zábava, musím říci.
S kolegyní Petrou se snažíme přiblížit posluchačům, přípravu snadných i složitých pokrmů, pravda trochu odlehčenou formou.
Každý týden máme vybrané téma, které se snažíme v jedné hodině, detailněji rozebrat.
Můj největší koníček
Když se mám zamyslet nad tím, co že jsou moje zájmy, napadá mě stále dokola vše, co se týká gastronomie a vaření zvláště.
Když jsem se ještě na základní škole mněl rozhodnout kterému povolání se budu věnovat, vlastně jsem se ani rozhodovat nemusel.
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE
- Ahoj.
Dlouhodobe zastavam
8 years 27 weeks ago - Můžu nechat pupek odležet i
9 years 23 weeks ago - Dobrý den,byl bych rád shlédl
9 years 25 weeks ago - Je výborná zkusila jsem
9 years 43 weeks ago - Diky za prispevek,
urcite
9 years 47 weeks ago - Dobrý den Michale,
Posílám
9 years 47 weeks ago - Myslím že klíčové je to, že
9 years 48 weeks ago - Zdravím Jirko,
Vaše potíže se
9 years 48 weeks ago - Dobrý den Petře,
Pokud mate
9 years 48 weeks ago - Dobrý den Pepo,
má m
9 years 50 weeks ago