Telátka

Pondělí, February 14, 2011, 06:18 PM

    Vážení čtenáři, v našem blogu Vám ukážeme život a provoz na ekofarmě a budeme se Vám snažit přiblížit, jakým způsobem vznikají kvalitní české suroviny pro dobrou kuchyni. 

Komentáře: 2
Přečteno: 5905
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Silvestrovský kurz vařený byl jeden z nejlepších

Úterý, December 07, 2010, 12:49 AM

Minulý týden jsme s našimi žáky vařili silvestrovské kanapky. Vím, že samochvála smrdí, ale nemůžu jinak nežli tento kurz hodnotit jako jeden z nejlepších, který jsem za skoro dva a půl roku v Alcronu zažil.

bruschetta s hovězím carpaciem

Na fotkách tři kanapky na našeho kurzu minulý týden

Komentáře: 0
Přečteno: 2733
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Jaký byl kurz francouzské kuchyně

Neděle, November 28, 2010, 12:28 AM

Nedá mi abych, nezmínil náš poslední kurz vaření, ve čtyřech hodinách jsme spolu s našimi žáky prošli několik pokrmů z klasické francouzské kuchyně.

Začali jsme přípravou artyčoků, čištěním, vařením a následně dalším zpracováním. Poté co jsme si uvařili artyčokové ragú, složené z kořenové zeleniny, česneku, bylinek a sušených rajčat, jsme jako doplněk, orestovali žabí stehýnka.

Komentáře: 0
Přečteno: 3129
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Jak se vaří 3 hvězdy Michelin

Neděle, November 14, 2010, 11:07 PM

Až si budu úplně jistý, jak zodpovědět tuto otázku bude se mi také snadněji věřit, že pro naši restauraci Alcron jednou hvězdičku získáme. Nicméně jsem již navštívil několik hvězdičkových restaurací, jako host v kuchyni a také jako host v restauraci samotné.

A proto jsem se rozhodl stručně popsat můj zážitek z nejlepší Italské restaurace La Pergola, kde již přes 10 let vládne paradoxně německý šéfkuchař Heinz Beck.

Komentáře: 0
Přečteno: 4532
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Jak vaříme s Bontonem

Čtvrtek, November 04, 2010, 11:47 PM

Již několik týdnů mám tu milou povinnost vařit každou sobotu na vlnách rádia Bonton. Jistě není to klasické vaření v kuchyni, jedná se o vaření virtuální, ale je to skoro stejná zábava, musím říci.

S kolegyní Petrou se snažíme přiblížit posluchačům, přípravu snadných i složitých pokrmů, pravda trochu odlehčenou formou.

Každý týden máme vybrané téma, které se snažíme v jedné hodině, detailněji rozebrat.

Komentáře: 0
Přečteno: 2520
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Můj největší koníček

Neděle, October 31, 2010, 08:17 PM

Když se mám zamyslet nad tím, co že jsou moje zájmy, napadá mě stále dokola vše, co se týká gastronomie a vaření zvláště.

Když jsem se ještě na základní škole mněl rozhodnout kterému povolání se budu věnovat, vlastně jsem se ani rozhodovat nemusel.

Komentáře: 0
Přečteno: 2349
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Tematické vyhledávání

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE