Telátka

Pondělí, February 14, 2011, 06:18 PM

    Vážení čtenáři, v našem blogu Vám ukážeme život a provoz na ekofarmě a budeme se Vám snažit přiblížit, jakým způsobem vznikají kvalitní české suroviny pro dobrou kuchyni. 

Komentáře: 2
Přečteno: 5905
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Kdy utíkat a kdy neutíkat od stolu

Pátek, January 14, 2011, 04:31 PM

Už ani nevím jak často jsem již zažil situaci, kdy jsem právě na talíř nalil poslední kapku omáčky, hotové jídlo posílal za hosty a zrovna v ten okamžik mi kolega číšník z dálky říká „host právě odešel“.Myslím že nenajdu žádného z kolegů kuchařů, který by nikdy nezažil, frustraci při výdeji jídla o které právě mluvím.

Komentáře: 0
Přečteno: 3925
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Fenomén zvaný ryba dne

Neděle, December 26, 2010, 10:58 PM

Prostě mi to nedá, abych jeden z mých článků nevěnoval jídlu, které je u našich hostů nejoblíbenější. Nejedná se totiž o žádný 1 pokrm, ale o rybu dne. Co se za tím skrývá? Již od doby mého předchůdce Jiřího Štifta (za což mu tímto děkuji) se v obou našich restauracích každý den podává čerstvá ryba, přirozeně čerstvá.

Komentáře: 0
Přečteno: 3132
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Silvestrovský kurz vařený byl jeden z nejlepších

Úterý, December 07, 2010, 12:49 AM

Minulý týden jsme s našimi žáky vařili silvestrovské kanapky. Vím, že samochvála smrdí, ale nemůžu jinak nežli tento kurz hodnotit jako jeden z nejlepších, který jsem za skoro dva a půl roku v Alcronu zažil.

bruschetta s hovězím carpaciem

Na fotkách tři kanapky na našeho kurzu minulý týden

Komentáře: 0
Přečteno: 2734
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Jaký byl kurz francouzské kuchyně

Neděle, November 28, 2010, 12:28 AM

Nedá mi abych, nezmínil náš poslední kurz vaření, ve čtyřech hodinách jsme spolu s našimi žáky prošli několik pokrmů z klasické francouzské kuchyně.

Začali jsme přípravou artyčoků, čištěním, vařením a následně dalším zpracováním. Poté co jsme si uvařili artyčokové ragú, složené z kořenové zeleniny, česneku, bylinek a sušených rajčat, jsme jako doplněk, orestovali žabí stehýnka.

Komentáře: 0
Přečteno: 3129
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Malý, velký, nebo žádný jídelní lístek?

Neděle, November 07, 2010, 11:44 PM

V poslední době se mezi gastronomy všech druhů, šíří oprávněná diskuze o obsáhlosti jídelních lístků, v českých restauracích.

Tato diskuze je zajisté správná a potřebná, ve většině českých hospod je nabídka opravdu velká, ale jen na papíře. V každé kolonce je bezpočet pokrmů z kuřecího a jiného masa. Při objednání jídla se následně nesnažíme divit, většina jídel vypadá a chutná stejně. Zárovně musí být každému jasné, že 1 či 2 kuchaři v kuchyni, prostě a jednoduše nemůžou zvládat vařit tolik jídel v dobré kvalitě.

Komentáře: 0
Přečteno: 2805
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Jak vaříme s Bontonem

Čtvrtek, November 04, 2010, 11:47 PM

Již několik týdnů mám tu milou povinnost vařit každou sobotu na vlnách rádia Bonton. Jistě není to klasické vaření v kuchyni, jedná se o vaření virtuální, ale je to skoro stejná zábava, musím říci.

S kolegyní Petrou se snažíme přiblížit posluchačům, přípravu snadných i složitých pokrmů, pravda trochu odlehčenou formou.

Každý týden máme vybrané téma, které se snažíme v jedné hodině, detailněji rozebrat.

Komentáře: 0
Přečteno: 2520
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Skvělá zpráva z Bio farmy Jelcova Lhota

Neděle, October 31, 2010, 11:38 AM

S velkou radostí jsem měl tu možnost, ochutnat produkt ekologické farmy z Jelcovy Lhoty a moje srdce jen zaplesalo. Nemohl jsem jinak a hned příští víkend jsem se musel vydat farmu navštívit. A od té doby mé nadšení skoro nezná mezí.

Komentáře: 1
Přečteno: 8085
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Krásný život kuchaře

Čtvrtek, August 26, 2010, 08:44 PM

Jdi se učit kuchařem, budeš v teple, jídla bude dost a práci budeš mít jistou, protože jíst se bude pořád, často slýchávají školáci od svých babiček, nevědouce jakouže profesi si mají v 15ti letech vybrat za svoje celoživotní poslání.

Ono pravdy je na tomto rčení hodně, často se ale stává, že z tepla je vedro, jídla je až za přípustnou hranici cholesterolu v krvi a jí hosté opravdu pořád, nejčastěji 3 minuty před zavírací dobou kuchyně.

Komentáře: 0
Přečteno: 1746
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Tematické vyhledávání

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE