Moje první "VIP" soukromá akce

Pondělí, December 13, 2010, 05:23 PM

Tento pátek jsem měl tu možnost připravovat pro 10 lidí z váženějších brněnských rodin večeři.O tom že něco takového vůbec vznikne jsem se dozvěděl poměrne pozdě a to pouze dva dny před slavnostní večeří,ale myslím si že na výsledném menu to poznat nebylo.Dostal jsem poměrně lehké a pro každého kuchaře asi nejpříjemnější zadání a to v podobě téměř neomezeného finančního rozpočtu a s možností vymyslet si jakákoliv jídla mě napadne.Díky několika radám a pomoci p.Pospíšila jsem si nachystal menu poskládané ze 4 chodů.  

Jako předkrm jsem podával Mousse z kozího sýra na carpaccu z červené řepy s rukola salátkem. 

      Hned za tím následovala polévka a o to Italská krémová bramboračka.     

Za hlavní chod jsem si zvolil rybu a to méně známou,ale výbornou konfitovanou Baramundu na mladém špenátku s bramborovo-dýňovým pyré a pěnou z citrónové trávy.

        

 

 

 

 

 

A celou večeři zakončoval dezert v podobě Čokoládového dortíku se skořicovo-pomerančovým sabayonem a lesním ovocem.

 

 

 

 

 

 

Jsem hrozně rád,že všem tak moc chutnalo a byli maximálně spokojeni,já jsem samozdřejmě za takovou akci moc rád,protože jsem si mohl zase vyzkoušet něco nového a dokázat si že poměrně hezká a něčím zajímavá jídla jdou vytvořit i v čistě domácí kuchyni,snad

takových akcí bude víc :)

Komentáře: 0
Přečteno: 2192
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Komentáře 0




Tematické vyhledávání

Lukas Hlavacek
Registrovaný uživatelChef
Členem od: 28 October 2010

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE