Jak se vaří v televizi?

Středa, February 02, 2011, 11:24 PM

Příští týden, mě opětovně čeká natáčení krátkých televizních receptů pro televizi Nova a její pořad Tescoma s chutí.

Když jsem natáčel pro Tescomu poprvé, musím říci, že jsem byl hned na poprvé lehce v šoku z množství lidí, kteří na přípravě natáčení pracují. Viděl jsem sice, pár dílu tohoto pořadu již předtím, a věděl jsem, že v pořadu vystupuje Markéta a společně s ní vždy nějaký kuchař. Říkal jsem si tedy, přijdu tam, bude tam stát jedna kamera, kameraman a někdo kdo na nás bude svítit. Omyl, přátelé, velký omyl, celý pořad, který ve skutečnosti nemá více nežli 5 minut, natáčí asi 4- 5 kamer, každá má svého kameramana. Celý štáb čítá snad 20 lidí a každý se musí docela ohánět, začnu raději počítat, abych na nikoho nezapomněl. O inventář se starají 2 kolegové (snad je neurazím, když je nazvu kulisáky), v mini kuchyňce se o přípravu surovin stará ještě jeden kuchař, který se ale na obrazovce nikdy neobjeví. Středobod celého natáčení je přirozeně režisér, dále máme Markétu a také moji maličkost (v případě že natáčím já). Zvukový záznam, bedlivě sleduje mistr zvuku, vzhledem že se jedná o pořad pod hlavičkou Tescoma, máme tady také slečnu, která sleduje, zdali používáme to správné nádobí, v kombinaci například s tím správným příborem. Ještě nežli se dostanu před kamery, jsem pečlivě nalíčen a napudrován, co se týče mé hlavy, hlavně tedy napudrován. Sada oblečení musí také sedět, žádné proužky ani kostičky a z barev můžou být také jen asi 4 druhy, vše bedlivě kontrolováno panem stylistou. Jen pro srovnání nesrovnatelného, jak vaříme s Bontonem, zvládneme jen s Petrou a panem zvukařem. Při těchto všech činnostech, se ale také ještě stihne natočit 6 dílů za den a na každý připadnou cca. 2 hodiny čistého času. Celkově musím v každém případě konstatovat, že natáčení probíhá velice profesionálně a každý má vytvořené podmínky k tomu aby svou práci odvedl opravdu dobře. Musím říci že natáčení je relativně náročná činnost a seriálovým hercům jejich práci rozhodně nezávidím.

Komentáře: 0
Přečteno: 3552
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Komentáře 0




Tematické vyhledávání

Roman Paulus
O mně
Ještě stále bych sám sebe popsal jako kluka, který rád vaří, cestuje, učí se řeči a nové věci, ale nechodí rád do školy a proto se stal kuchařem. Důležitá je praxe a já jsem se všechno, co umím, učil za pochodu. Radím každému najít si svůj styl přijímání informací. Já jsem se tímto mým stylem dostal až k mé prácí šéfkuchaře hotelu Alcron, kde pracuji od roku 2008. O čem chci psát: Z pohledu člověka, který se pohybuje v různých kuchyních přes 20 let, bych rád přenesl trochu té fantastické atmosféry kuchyně Alcronu mezi hosty, kteří kuchaře znají většinou jen skrze jejich jídla na talíři.
Registrovaný uživatelRoman Paulus
Členem od: 14 June 2010

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE