Jak vaříme s Bontonem

Čtvrtek, November 04, 2010, 11:47 PM

Již několik týdnů mám tu milou povinnost vařit každou sobotu na vlnách rádia Bonton. Jistě není to klasické vaření v kuchyni, jedná se o vaření virtuální, ale je to skoro stejná zábava, musím říci.

S kolegyní Petrou se snažíme přiblížit posluchačům, přípravu snadných i složitých pokrmů, pravda trochu odlehčenou formou.

Každý týden máme vybrané téma, které se snažíme v jedné hodině, detailněji rozebrat.

Dám příklad, jako první téma jsme zkusili dýni. Ačkoli byla Petra zpočátku lehce skeptická, nakonec nám oběma bylo líto, že je hodina vysílání již u konce.

Nevěříte, z dýně se dá opravdu uvařit velké množství pokrmů, od skvělé polévky, po saláty až po dýňový koláč.

A co jsme již společně vařili: polévky, omáčky, tuňáka, saláty a dokonce celý jeden pořad jsme věnovali jen „obyčejné“ bramboře. Nakonec tohoto dílu museli, i naši posluchači uznat, že obyčejná brambora je vlastně drahokam v kuchyni, který jen stojí o trochu méně.

Recepty z našich pořadů, naleznete na www.radiobonton.cz a přirozeně také na www.foodtv.cz .

 

Komentáře: 0
Přečteno: 2519
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Komentáře 0




Tematické vyhledávání

Roman Paulus
O mně
Ještě stále bych sám sebe popsal jako kluka, který rád vaří, cestuje, učí se řeči a nové věci, ale nechodí rád do školy a proto se stal kuchařem. Důležitá je praxe a já jsem se všechno, co umím, učil za pochodu. Radím každému najít si svůj styl přijímání informací. Já jsem se tímto mým stylem dostal až k mé prácí šéfkuchaře hotelu Alcron, kde pracuji od roku 2008. O čem chci psát: Z pohledu člověka, který se pohybuje v různých kuchyních přes 20 let, bych rád přenesl trochu té fantastické atmosféry kuchyně Alcronu mezi hosty, kteří kuchaře znají většinou jen skrze jejich jídla na talíři.
Registrovaný uživatelRoman Paulus
Členem od: 14 June 2010

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE