Mají gastro kritikové právo kritizovat?

Čtvrtek, August 26, 2010, 08:54 PM

Ale ano, asi mají je to jejich profese a i kuchaři kteří si řadu let stěžovali na nezájem veřejnosti, médií a celé společnosti teď mají co chteli a musejí si hodně rychle zvykat na skutečnost že svůj názor na jejich pokrmy publikuje na naši nevelkou zemi úctyhodný počet gastro kritiků.

Nevím kolik profesí se může pochlubit tím privilegiem, že mají své vlastní kritiky (napadá mě spisovatel, filmař, umělci celkově) a ještě někdo další? Soudím tedy že kuchaři jsou dnes řazeni na úroveň umělců, kterých se tímto nechci dotknout.

Sám mám s kritikou mých výkonů za plotnou své bohaté zkušenosti a již se mi po letech daří být tak zvaně nad věcí.  Ačkoli když při začatku mé kariéry v Alcronu vyšla v jednom periodiku nevábná kritika na naše jído, již týden po mém nástupu (v době kdy jsem ještě v hotelu bez pomoci ani nenašel šatnu) s nadpisem přes půl strany „ jídlo v Alcronu již není to co bývalo“ pár dní mi trvalo než jsem se dal psychicky dohromady. Možná právě proto pokaždé když čtu negativní kritiku restaurace v které pracuje kuchař mě známý (a vlastně i neznámý) říkám si co se asi dělo v kuchyni v době kdy kontrola probíhala a trpím společně sním. Byl kuchař v kuchyni sám? kolik měl v ten čas objednávek? A říkám si kolika čtenářům zmíněná kritika pomůže a jak hodně kuchařovi a majiteli restaurace ublíží. Je přeci nad slunce jasné, že pokud restaurace nebude kvalitní dlouhodobě, nebude mít své hosty a přestane existovat tak jako jak. Otázka tedy zůstává potřebují kuchaři mít své kritiky? asi ano přeci jen reklama je reklama ať dobrá nebo špatná, ale nepotřebovali by také kritikové mít občas své kritiky?

Komentáře: 0
Přečteno: 1399
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Komentáře 0




Tematické vyhledávání

Roman Paulus
O mně
Ještě stále bych sám sebe popsal jako kluka, který rád vaří, cestuje, učí se řeči a nové věci, ale nechodí rád do školy a proto se stal kuchařem. Důležitá je praxe a já jsem se všechno, co umím, učil za pochodu. Radím každému najít si svůj styl přijímání informací. Já jsem se tímto mým stylem dostal až k mé prácí šéfkuchaře hotelu Alcron, kde pracuji od roku 2008. O čem chci psát: Z pohledu člověka, který se pohybuje v různých kuchyních přes 20 let, bych rád přenesl trochu té fantastické atmosféry kuchyně Alcronu mezi hosty, kteří kuchaře znají většinou jen skrze jejich jídla na talíři.
Registrovaný uživatelRoman Paulus
Členem od: 14 June 2010

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE