Můj největší koníček

Neděle, October 31, 2010, 08:17 PM

Když se mám zamyslet nad tím, co že jsou moje zájmy, napadá mě stále dokola vše, co se týká gastronomie a vaření zvláště.

Když jsem se ještě na základní škole mněl rozhodnout kterému povolání se budu věnovat, vlastně jsem se ani rozhodovat nemusel.

Od útlého dětství jsem si přál být jen a jen kuchařem. Přemýšlím, co vlastně bylo podnětem k mému rozhodnutí, jednou o vánocích jsem pod stromečkem našel knížku od pana Trejbala. Pan Trejbal byl starý pan kuchař, který před druhou světovou válkou pracoval v hotelu Ritz v Paříži, jeho příběhy jsem hltal od rána do večera. Od té doby mi bylo jasné, že moje cesta bude

stejná a udělám vše, co bude nutné, abych se s vařením také podíval do světa.

Ani na maškarní průvod jsem jako malý nemohl jít za nikoho jiného nežli za kuchaře.

A tady jsem opět zpátky u toho, co je můj největší zájem, být kuchař, cestovat, poznávat zajímavé lidi na celém světě. A v neposlední řadě se učit cizí řeči, to vše při práci, která je skvělá, kreativní, velice tvrdá, ale spravedlivá. Když říkám tvrdá myslím opravdu tvrdá, místo v kuchyni není pro padavky a není ani zvláštně romantické, ale vše se vynahradí v okamžiku, když člověk vidí, jak se výsledek snažení mění v pokrmy na talíři.

Dnes kdy mám zodpovědnost za kuchyni skvělého hotelu Alcron, se záběr mých aktivit rozrůstá o věci, které s vařením nesouvisí přímo, ale i tak jsou mým velkým koníčkem. Jde hlavně o komunikaci a kontakt s hosty, okamžik kdy host nechce vidět jídelní lístek, ale dá pouze na moje doporučení, je velké zadostiučiní a zúročeni tvrdé práce.

 

Komentáře: 0
Přečteno: 2496
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Komentáře 0




Tematické vyhledávání

Roman Paulus
O mně
Ještě stále bych sám sebe popsal jako kluka, který rád vaří, cestuje, učí se řeči a nové věci, ale nechodí rád do školy a proto se stal kuchařem. Důležitá je praxe a já jsem se všechno, co umím, učil za pochodu. Radím každému najít si svůj styl přijímání informací. Já jsem se tímto mým stylem dostal až k mé prácí šéfkuchaře hotelu Alcron, kde pracuji od roku 2008. O čem chci psát: Z pohledu člověka, který se pohybuje v různých kuchyních přes 20 let, bych rád přenesl trochu té fantastické atmosféry kuchyně Alcronu mezi hosty, kteří kuchaře znají většinou jen skrze jejich jídla na talíři.
Registrovaný uživatelRoman Paulus
Členem od: 14 June 2010

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE