Silvestrovský kurz vařený byl jeden z nejlepších

Úterý, December 07, 2010, 12:49 AM

Minulý týden jsme s našimi žáky vařili silvestrovské kanapky. Vím, že samochvála smrdí, ale nemůžu jinak nežli tento kurz hodnotit jako jeden z nejlepších, který jsem za skoro dva a půl roku v Alcronu zažil.

bruschetta s hovězím carpaciem

Na fotkách tři kanapky na našeho kurzu minulý týden

Ne zrovna proto, že se nám všechno povedlo tak jak jsme si představovali, ale atmosféra byla skvělá, všichni žáci na tomto kurzu jsou zapálení kuchaři a práce nám šla od ruky.

Začali jsme opečenou bruschettou s hovězím carpacciem, dále jsme připravili sushi maki s různými náplněmi (avokádo, okurka, tuňák, losos). Jako další následoval tuňákový tatarák s křepelčím vajíčkem, smažená tygří kreveta s omáčkou z rajčat a manga a nakonec něco lehkého J v podobě plátku ovocného chleba s fíkovou marmeládou a pečenými býlími játry (foie gras).

Po čtyřech hodinách vaření my bylo opravdu líto, že se jednalo o poslední kurz letošního roku. Ale už teď se těším na kurzy v příštím roce, jako první bude 25.1.2011 kurz, kde budeme připravovat ryby a mořské plody.

Nejsem si ještě zcela jistý, co budeme připravovat na tomto kurzu, ale zcela jistě připravím několik druhů mořských ryb, v celku a začneme tím, že si budeme ukazovat jak si správně připravit filet z ryby. Jak zjišťuji neustále, je to velká slabina, nejen kuchařů amatérů, ale i mnohých profesionálů.

 

 

Komentáře: 0
Přečteno: 2733
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Komentáře 0




Tematické vyhledávání

Roman Paulus
O mně
Ještě stále bych sám sebe popsal jako kluka, který rád vaří, cestuje, učí se řeči a nové věci, ale nechodí rád do školy a proto se stal kuchařem. Důležitá je praxe a já jsem se všechno, co umím, učil za pochodu. Radím každému najít si svůj styl přijímání informací. Já jsem se tímto mým stylem dostal až k mé prácí šéfkuchaře hotelu Alcron, kde pracuji od roku 2008. O čem chci psát: Z pohledu člověka, který se pohybuje v různých kuchyních přes 20 let, bych rád přenesl trochu té fantastické atmosféry kuchyně Alcronu mezi hosty, kteří kuchaře znají většinou jen skrze jejich jídla na talíři.
Registrovaný uživatelRoman Paulus
Členem od: 14 June 2010

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE