Skvělá zpráva z Bio farmy Jelcova Lhota

Neděle, October 31, 2010, 11:38 AM

S velkou radostí jsem měl tu možnost, ochutnat produkt ekologické farmy z Jelcovy Lhoty a moje srdce jen zaplesalo. Nemohl jsem jinak a hned příští víkend jsem se musel vydat farmu navštívit. A od té doby mé nadšení skoro nezná mezí.

Krávy nejenže žijí v krásném prostředí na Vysočině v blízkosti Pelhřimova, ale když už přijde čas porážky, majitelé spolupracují s BIO jatky v Sasově u Jihlavy. Kde se skot po příjezdu nejprve 3 dny volně pase a následně je zajištěno, aby na sebe zvířata neviděla a tudíž nebyla před porážkou stresována.

Oba tyto faktory jsou na kvalitě masa opravdu znát. Když připočteme faktor třetí a sice, jedná o kvalitní masný skot plemene Gasconne musí být každému jasné, že toto maso je opravdu skvělé.

A to stále ještě nejsme u konce, majitelé farmy nechávají maso 3 týdny zrát v teplotě 1 C. To je stále ještě něco, co u většiny ostatních producentů  hovězího masa nehrozí.

Maso z Jelcovy Lhoty jsem již zkoušel i v kuchyni a můžu potvrdit, že kvalita je opravdu skvělá a pokud majitelé farmy zvládnou i logistiku rozvozu masa, držím jim palce do dalšího podnikání.

 

Komentáře: 1
Přečteno: 6791
Přečtěte si více
Přidejte komentář
RSS
Print

Komentáře 1




ecoproduct Registered user January 28, 2011
10:33 AM

Maso je k objednání na stranách http://www.kvalitabio.cz/

Tematické vyhledávání

Roman Paulus
O mně
Ještě stále bych sám sebe popsal jako kluka, který rád vaří, cestuje, učí se řeči a nové věci, ale nechodí rád do školy a proto se stal kuchařem. Důležitá je praxe a já jsem se všechno, co umím, učil za pochodu. Radím každému najít si svůj styl přijímání informací. Já jsem se tímto mým stylem dostal až k mé prácí šéfkuchaře hotelu Alcron, kde pracuji od roku 2008. O čem chci psát: Z pohledu člověka, který se pohybuje v různých kuchyních přes 20 let, bych rád přenesl trochu té fantastické atmosféry kuchyně Alcronu mezi hosty, kteří kuchaře znají většinou jen skrze jejich jídla na talíři.
Registrovaný uživatelRoman Paulus
Členem od: 14 June 2010

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE