Suroviny pro 4 osoby:
300g cibule
100g máslo
5g mouka hladká
50ml koňak
1 l vývar (kuřecí /hovězí)
tymián, barevný drcený pepř, cukr
Připrava:
Cibuli si podélně rozkrojíme a nakrájíme po vlákně na měsíčkyširové asi 0,5cm na měsíčky široké asi 0,5 cm.Rozehřejeme si máslo,přidáme svazeček tymiánu a barevný drcený pepř.Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme do zlatavě hnědé barvy.Potom zastříkneme koňakem a necháme vyvařit.Přilejeme dobrý kuřecí (hovězí) vývar a dochutíme solí/cukrem.Polévka se může lehnce zahustit máslovou jíškou,ale pouze velmi lehce,aby jemně pojila.
Podáváme se sýrovými krutonky nebo gratinujeme sýrem. Nejvhodnější je Gruyerre nebo commte.
Při výdeji posypat nasekanou velkolistou petrželí.
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
March 26, 2012
February 20, 2012
May 23, 2011
March 29, 2011
February 14, 2011
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE
- Ahoj.
Dlouhodobe zastavam
8 years 34 weeks ago - Můžu nechat pupek odležet i
9 years 29 weeks ago - Dobrý den,byl bych rád shlédl
9 years 31 weeks ago - Je výborná zkusila jsem
9 years 49 weeks ago - Diky za prispevek,
urcite
10 years 1 týden ago - Dobrý den Michale,
Posílám
10 years 2 weeks ago - Myslím že klíčové je to, že
10 years 2 weeks ago - Zdravím Jirko,
Vaše potíže se
10 years 2 weeks ago - Dobrý den Petře,
Pokud mate
10 years 2 weeks ago - Dobrý den Pepo,
má m
10 years 4 weeks ago
Je výborná zkusila jsem uvařit podle toho receptu ok