Dobrý den,rad bych se zeptal kde delam chybu v minutkove priprave hoveziho pupku (flunk steaku).Lide rikaji,ze je lepsi nez biftek a ze je maso krehke jak dort.Ja mam vsak maso tuhe,i kdyz delam maso jen kratce a nebo ho nalozim.Je mozne ze pouzivam spatny kus pupku?Poradte mi prosim jak a z jakeho kousku steak udelat.Dekuji

Zeptal se: Petr Svoboda on Pondělí, February 14, 2011
Odpovědi: 3
Přečteno: 8842
brooklyn61 Registered user September 21, 2011
11:45 PM

Můžu nechat pupek odležet i doma
??????

brooklyn61 Registered user September 08, 2011
12:34 AM

Dobrý den,byl bych rád shlédl video o pupku o kterém se zmiňujete,pokud si na to najdete chvilku,děkuji přede Tomáš
brooklyn61@seznam.cz

RomanPaulus Registered user February 15, 2011
10:05 PM

Dobrý den,

i já mám pupek velice rád, používím ho doma i v restauraci.
nejdůležitější je rozhodně kvalita masa, pokud tedy máte maso od spolehlivého dodavatele, nebo řezníka, musíte také vědět, zda bylo maso odležené. To je asi zdaleka to nejdůležitější, u hovězího je minimální doba na odležení 3 týdny. Někteří doporučují ještě déle.
Pokud pupek používáte na minutkovou úpravu, například grilujete, je vhodné maso nechat poté ještě odpočívat na teplém místě. Asi tak 8-12 minut a teprve potom konzumovat, pokud ani tohle nepomůže, musíte asi přijít na náš kurz vaření kde si vše ukážeme. Grilujeme, červen-srpen.
Nebo pokud máte zájem, natočím Vám krátké video, dejte vědět.

Hezký večer

Roman

Tematické vyhledávání

Monini Olive Oil Evian Water Margaux

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE