Dobrý den Romane.
Když vařím omáčku z bílého vína a na závěr po svaření vína přidám smětanu, často se mi smetana srazí (kyselost z vína?). Poradíte mi prosím jak to dělat úspěšně?

Poradíte mi prosím, kde mohu koupit pasterizované žloutky (pro hoby vaření doma, na internetu jsem našel jen nabídky velkého množství).
Děkuji a zdravím
Jirka Dupák

Zeptal se: Jiří Dupák on Čtvrtek, March 24, 2011
Odpovědi: 1
Přečteno: 5622
RomanPaulus Registered user March 29, 2011
08:49 PM

Zdravím Jirko,
Vaše potíže se smetanou jsou poměrně běžné, smetana se občas při troše nepozornosti sráží.
Nejsem ale takto od klavesnice schopen říci, co přesně půsbí problémy Vám.
Pokud jste víno vždy dobře svařil a tím jste snížil kyseliny, tak by se smetana srážet neměla.
Další z příčin může být také přílišné zredukování samotné omáčky.
Důležité je především nepřidávat do omáček a krémových polévek mléko, které se sraží velice rádo.
Jirko, prosím popište mi trochu detalněji jak přesně omáčku vaříte a já se Vám zkusím poradit.
Nebo ještě lépe přiďte na náš kurz vaření, který bude o omáčkách koncem dubna u nás v hotelu Alcron.
Přeji hezký den a hodně úspěchů při vaření.

Tematické vyhledávání

Monini Olive Oil Evian Water Margaux

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE